Mijn werk als kunstenaar

Sinds 1988 werk ik als beeldend kunstenaar. Als achtergrond daarvoor deed ik academie de Wervel, en kreeg vervolgens de kans om in een eigen atelier te werken dat deel uitmaakte van de Wackersacademie in Amsterdam. Ik werkte daar zelfstandig, en had werkbesprekingen met verschillende docenten. Op de academie zelf volgde ik drie jaar lang de avondlessen modeltekenen. In verband met mijn voorliefde voor theater en performance deed ik van 2004-2006 de acteertraining Studio 5, toen bovenin de Stadsschouwburg in Amsterdam. We kregen les van Helmert Woudenberg en Vera Boots, en werkten volgens wat nu bekend staat als de 4 elementenmethode van Helmert Woudenberg. In 2008-2009 deed ik de verteltraining bij de Nationale Vertelschool in Utrecht. Tot op heden maak ik deel uit van EVA, de Eerste Vertellerskring in Amersfoort, met maandelijkse vertellersbijeenkomsten.

Het getoonde beeldende werk is een selectie uit series werken die tot solo-exposities hebben geleid. Alleen de plaatsen waar deze series voor de eerste keer zijn geëxposeerd worden genoemd. Bekijk hier een uitgebreider overzicht van exposities

Bent u geïnteresseerd in een van de getoonde werken, dan kunt u vrijblijvend een email sturen naar: wiluitgeest@gmail.com. Ik laat dan weten of het werk nog in stock is en wat het kost. Ik vind het belangrijk om (mijn) kunst binnen ’t bereik van mensen te brengen, dus zoeken we eventueel naar een passende betalingsregeling.

Dark meeting point

Inner landscapes

Theater en performance

Dialoog met rood, geel en blauw

Uitgebreid kunstbegrip

Texelserie

Kleurparen

Fidessareeks

Poortenserie en drippings

Muziek- en portretserie