• Docent & Spreker

Docent Hogeschool Leiden (1992-2015) / Vrij Kunstzinnige Jaren (1990-2000).

Docent Vormgeving van de modules schilderen/kleurenleer en tekenen 1 t/m [...]
Docent
  • Vormgeving van de modules schilderen/kleurenleer en tekenen 1 t/m 6 (1992), expressieve technieken (2001), kunstgeschiedenis en Goetheaanse fenomenologie (1996) aan de opleiding voor kunstzinnige therapie (nu: vaktherapie beeldend), aan de Hogeschool Leiden. Medevormgever van de module Grondslagen voor de kunstzinnige therapie. Ik ben ook docent geweest van deze modulen.
  • Ontwerp van het curriculum binnen twee hoofdstromen van voornoemde opleiding (2003-heden) : De kunsten als geheel (tekenen, schilderen en boetseren met geïntegreerde toetsen) en de therapeutische methodiek.
  • Ik begeleidde afstudeerprojecten, en maakte deel uit van de kenniskring rond het lectoraat antroposofische gezondheidszorg binnen de Hogeschool Leiden. In dit kader schreef ik het boek: De binnenkant van blauw en mijn proefschrift: Bang voor rood, geel en….blauw? (Zie verder onder: mijn werk als auteur)
  • Vormgeving curriculum tweejarige cursus: De Vrij Kunstzinnige Jaren, kunst- en cultuurcentrum De Zonneboom, Leiden. Van 1990 – 2000 ben ik ook als docent hieraan verbonden geweest.
  • Mede-organisatie en uitvoering van het symposium: Kunst, wetenschap en innerlijke vrijheid (16-4-2005) in museum Naturalis, Leiden. Dit symposium werd rond de boekpresentatie georganiseerd van mijn boek: Tussen verwondering en verbijstering. Met medewerking van o.a. de volgende sprekers/performers:

Wetenschap
Prof. Ir Klaas van Egmond, directeur RIVM en buitengewoon hoogleraar milieukunde aan de universiteit van Utrecht.
Prof. Dr. Robbert Dijkgraaf, toen universiteitshoogleraar mathematische fysica aan de UvA. Winnaar Spinozaprijs  2003.
Kunst
Paul van Dijk, beeldhouwer, werken met water.
Henk Hage, schilder.
Karel de Rooy (Van Mini en Maxi).                                           
Wetenschap en kunst
Drs. W. Uitgeest, lezing naar aanleiding van de presentatie van haar boek: Tussen  Verwondering en Verbijstering – Kunst, wetenschap en innerlijke vrijheid op dit symposium.